Nutrigenomica - Biohacking

Inmiddels ruim 3 maanden verbonden aan een bedrijf dat in de voorhoede loopt als het gaat over Nutrigenomica en Biohacking. Maar wat is dat nu precies?

 

Tot onze mid-20 is ons lichaam gezond en jong en zorgt het voor reparaties en verjonging van onze cellen. Dat doet ons lichaam op verschillende manieren en één daarvan is herstellen door het activeren van de productie van lichaamseigen anti-oxidant-enzymen. Dit gebeurt via het zogenaamde NRF2-pad. (Google maar eens!) Eigenlijk is NRF2 een in rust zijnde eiwit dat pas tot actie over gaat als het wordt geactiveerd (NRF2-activator) Echter dit kan verstoord worden naar mate wij ouder worden en er dus schade optreedt aan onze cellen. Dit noemen we ook wel oxidatieve stress.

Onder invloed van, door vrije radicalen veroorzaakte, oxidatieve stress draagt bij aan de veroudering en de diverse verschijnselen daarvan.

Natuurlijk weten wij allemaal dat het gebruiken van specifieke antioxidanten, zoals vit. C & E uit bijv. groente en bessen deze vrije radicalen kunnen neutraliseren en zo schade kan voorkomen.

Helaas is 1 molecuul van deze antioxidanten instaat om slechts 1 vrije radicaal te neutraliseren. Tijdens ons leven is er een moment dat ons lichaam niet meer in staat is om de hoeveelheid vrije radicalen te neutraliseren met antioxidanten (uit onze voeding)

Een effectievere manier om de vrije radicalen tegen te gaan is om het lichaamseigen beschermingsmechanisme te gebruiken oftewel te her activeren. Activatie van het NRF2-pad zorgt voor de productie van antioxidant enzymen zoals Catalase, Glutathion en Superoxide Dismutase (SOD). Deze antioxidant enzymen zijn zo krachtig dat zij tot ongeveer 1 miljoen vrije radicalen per seconde, elke seconde, kunnen neutraliseren. Het zal duidelijk zijn dat dit een veel effectievere manier is in de strijd tegen veroudering en ziekten.

Fantastisch nieuws natuurlijk en dan is dus de vraag hoe en met welke middelen kunnen wij dit lichaamseigen systeem weer activeren? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een synergetische werking van vijf kruiden, al vanuit de Chinese kruidenleer bekend, in staat is om het NRF2pad weer te her activeren. Hier is het gepatenteerde product Protandim met deze 5 kruiden uit ontstaan. Waarbij wetenschappelijk is bewezen (23 “peer reviewed studies” studies door onderzoeksinstituten en universiteiten waaronder ook de Vrije Universiteit Amsterdam) dat de oxidatieve stress in één maand gemiddeld met 40% kan worden verminderd. Deze studies zijn te vinden op pubmed.gov.

Na 3 maanden ondergedompeld te zijn met informatie, kennis, resultaten en trainingen zijn wij erg enthousiast over deze geweldige producten en het bedrijf erachter.

Wil jij meer weten neem dan contact met ons op op info@energiekondernemen.nl. Wij zijn altijd geïnteresseerd in klanten, ambassadeurs of partners.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.