Blijven Leren

Afgelopen week zijn wij met een aantal partners in het vliegtuig gestapt en naar een “Elite Academy” geweest in Indianapolis. Voor mij de 2e keer in 4 maanden dat ik de plas overstak voor een soortgelijk congres. Een geweldige ervaring. Voor vertrek maar ook bij terugkomst werd mij gevraagd wat is nu de reden dat je dat doet?

Ik wil graag een metafoor gebruiken om dat duidelijk te maken, we waren immers in Indianapolis waar werelds grootste autoraces worden gereden de INDY500.
Ik zie mijn opleiding, ervaringen en enthousiasme als bougies en ja die werken om de sparkeling te geven aan mijn succes. Echter zonder goede brandstof en voldoende brandstof komt mijn auto (ik) niet van zijn plek. Die brandstof is voor mij levenslang willen leren, me laten motiveren. Tjee, wat gaan de innovaties snel en verandert de wereld snel. Voor mij geldt dat ik nieuwsgierig ben en graag die basiskennis wil uitbreiden.
Succes gaat volgens mij gepaard met voortdurend op zoek gaan naar nieuwe manieren om kennis te integreren in wat je doet.

Twee dagen hebben we geluisterd naar heel veel sprekers, allemaal met hun eigen verhaal. En wat heeft het jou dan nu geleerd, was een vraag bij terugkomst?
Hieronder mijn tips voor “Levenslang commitment aan jezelf om te leren!”

“It’s what you learn after you know it all that counts”
Leren is geen magie dat je overkomt of als een deken om je heen valt. Leren gaat over het vastleggen van de lessen die overal om je heen plaatsvinden. En dat gebeurt niet automatisch, anders zouden we allemaal hetzelfde leren en zouden dezelfde lessen ons allemaal heel bijzonder maken. Focus en de kracht van de herhaling maken dat jijzelf een soort boekenkast wordt waar je dat wat je al wist weer in terugplaatst en kunt vinden als je het nodig hebt.

“You don’t wait for answers to magically appear.”
Naar elk event ga ik met een aantal vragen in mijn tas. Krijg ik daar altijd alle antwoorden op? Nee, niet op dat moment maar daardoor zoek ik wel actief naar antwoorden van alles om me heen. Je leert niet alleen wanneer je daar zin in hebt. En je leert niet alleen de lessen die je wilt leren. Bereid zijn om te leren is iets anders dan hopen dat je iets zult leren.

“To be the student is the strength not the weakness”Leerling zijn betekend volgens mij dat je af en toe even in de derde persoon kijkt naar het leven, je bedrijf, jij als persoon, je gezondheid, je relatie. En afhankelijk daarvan maak je keuzes of niet. Van die keuzes leer je. Gebruik de slechte momenten in het leven om je toekomstmomenten te plannen.  En soms moet je op verschillende manieren dezelfde les leren.

"Learn to be thankful for what you already have, while you pursue all that you want."
Ik geloof dat een van de grootste lessen in het leven die we kunnen leren, is dankbaar te zijn voor wat we al hebben. Maar dankbaarheid is iets waar we aan moeten werken. In een snel veranderende wereld is het best lastig om ruimte te nemen, om te kijken naar wat ons al geboden is. Tijdens events en congressen ervaar ik dat ik dankbaar ben en dat ik even weer de spiegel voorkrijg dat ik dat vaker onder ogen mag zien.  “Time is beyond our control, and the clock keeps ticking”
Hoe maximaliseren we de kostbare minuten die we dagelijks krijgen? Tijdens het event kwamen er een aantal kenmerken herhaaldelijk voorbij, die ik overigens al wist. Toch heb ik er weer van geleerd. Hieronder vind jij ze (weer).1. Wees doelgericht. 2. Bepaal wat waarde heeft en geef hier je tijd aan.     (Sporten of tv kijken. Business boek lezen of film kijken.)
3. Stem af op je sterke punten. (Daar ben je goed in en kost dus minder tijd)
4. Kies voor geluk.
5. Neem je rust.


Hoe graag we ook willen, we kunnen niet meer tijd vinden, het is een eindige en voortdurend afnemende bron. Maar we kunnen leren om verstandig die tijd door te brengen.  In een bedrijf waar het gaat om “Biohacking your body”, door middel van Nutrigenomica, gezonder te leven, je lichaam te helpen -op een positieve manier- bij het verouderen en je fitter voelen, hoort volgens mij ook “Brainhacking”. Altijd willen blijven leren.

In deze blog heb ik jullie wat tips willen geven. Wil je meer weten neem gerust contact met ons op of kijk op: https://app.elify.com/vbc/nyualxbo44?t=b0526l


 «   »

Reactie plaatsen

Reacties

yolanda
4 jaar geleden

Leren is belangrijk, maar wat je er vervolgens mee doet nog meer. Vooral op een eigen manier.
De grote valkuil, althans voor mij, is dat ik altijd veel wil leren. Toch moet ik echt momenten van rust nemen of te begrijpen wat ik nu echt geleerd heb. En dan loslaten waar ik niets mee heb.