Je Bent Mooi

                                                                                                     

Jij bent mooi!
Mooi en schoonheid is een breed begrip en wordt door ons op meerder manieren uitgelegd. We ontkomen ook niet aan de culturele normen van deze tijd. Weinig mensen worden ooit herinnerd aan hun schoonheid, en nog minder mensen geloven in hun eigen waarde. Daarom heeft het horen, hoe mooi je bent ook vaak een diepere impact.
Ik las een artikel op het internet wat mij deze blog liet schrijven. En vond toen ook de video van deze jonge filmmaker “Shea Glover”. Zij nam haar camera ter hand en maakte op haar middelbare school een diversiteit aan foto’s van wat zij mooi vond. Objecten en mensen. Uit de reacties van mensen op deze school bleek dat op het woord “mooi” verbazingwekkend gelijkwaardig werd gereageerd. Tot het over hun zelf ging, dan waren de mensen verbaasd, bloosden en voelde zich haast verheven, als ook zij onder de noemer “mooi” werden geschaard. 

Schoonheid wordt door veel factoren beïnvloed. Sommige zijn relatief universeel, maar andere zijn slechts in een klein hoekje van de wereld te vinden. Als je meer te weten komt over percepties van schoonheid over de hele wereld, kan ook jij jezelf zelfverzekerder voelen.

De cultuur waarin je opgroeit:
De cultuur waarin we opgroeien heeft een diepgaand effect op wat we mooi vinden. Onze vroege jaren vormen ons begrip van schoonheidsnormen, en dit geldt zowel voor innerlijke als uiterlijke schoonheid. Wat als mooi wordt beschouwd, varieert breed van cultuur tot cultuur.

Enkele extreme voorbeelden:

  • In Indonesië wordt bij vrouwen aan tandscherping gedaan, een soort beitelwerk en dit wordt als aantrekkelijk beschouwd.
  • Voetenbindend om de groei te beperken begon honderden jaren geleden in Azië, maar gebeurde tot enkele decennia geleden nog steeds in China.
  • Langgerekte nekken bij de Kayan-stam in Thailand zijn de norm.
  • De Maori's in Nieuw-Zeeland vinden gezichtstatoeages aantrekkelijk.

Media en popcultuur:
Popcultuur en media blijven ons idee van schoonheid vormgeven. Niet alleen fysieke schoonheid, maar ook houding en stijl worden meegewogen. Nog maar een decennium geleden was het nog dun, maar onder invloed van beroemdheden worden vol slanken figuren steeds wenselijker.

Persoonlijkheid:
Persoonlijkheid kan een enorme impact hebben waarop mensen als mooi worden ervaren. Moeder Teresa was een mooie ziel vanwege haar humanitaire werk.

DE VEELZIJDIGE BETEKENIS VAN SCHOONHEID:
Mensen hebben niet alleen hun eigen unieke percepties van fysieke schoonheid, het begrip kan ook verschillende betekenissen aannemen.
Is fysieke schoonheid net zo waardevol als een mooie, artistieke geest?
Is één van deze twee waardevoller dan een mooie ziel die voor iedereen zorgt?
Wat een vragen en een interessant dilemma, wat ik niet wist, maar tot mijn verbazing las, is dat uit studies blijkt dat fysiek aantrekkelijke mensen onmiddellijk worden waargenomen als zijnde mooi en intelligent. En daar is dan ook een woord voor “schoonheidsvertekening” . En zoals we allemaal wel weten heeft onze uiterlijke verschijning invloed op de eerste indruk van mensen. En toch blijkt schoonheid en mooi zijn een diepere betekenis te hebben.
Wat een artikel op internet niet teweeg brengt, een blog over schoonheid en mooi zijn en misschien helpt dit om onze ogen te openen voor de wereld en de mensen om ons heen als we ons idee van wat ware schoonheid echt is verbreden.
Laten we beginnen met wat vaker te zeggen, “wat ben jij een mooi mens” Oprecht en echt gemeend!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Johnd397
3 jaar geleden

I loved your post.Much thanks again. cbefadeacecd

Johnf428
3 jaar geleden

I was suggested this blog by my cousin. I'm not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my difficulty. You are wonderful! Thanks! bedckfgkdkdb

TerryArrox
3 jaar geleden

Hello,
Downloads Mp3 Scene Music Private FTP
Dance/House/Techno/Trance/Electro

https://0daymusic.org

Private FTP MP3/FLAC 1990-2018:

Plan A: 20€ – 200GB – 30 Days
Plan B: 45€ – 600GB – 90 Days
Plan C: 80€ – 1500GB – 180 Days

Updated: 2018-07-03 FTP list txt

Best regards,
Mark