A Year from now.............

Hoe vaak heb je mensen om je heen niet horen zeggen dat ze iets gaan doen en hoe vaak zie je ze het dan ook daadwerkelijk doen? Erger nog, hoe vaak heb je het zelf niet gezegd maar het niet gedaan?
"Ik begin mijn dieet op maandag".
"Ik ga in het nieuwe jaar stoppen met roken".
"Ik start mijn bedrijf als de markt weer aantrekt".
"Ik zal er een boek over schrijven".
"Ik ga online als ik alles goed voor elkaar heb".

 


Er zijn tal van redenen waarom het vandaag geen goede dag is om met iets te beginnen. Er is ook altijd een betere reden om vandaag juist wel in actie te komen.
Er is een groot verschil in het uitstellen van bijvoorbeeld het schoonmaken van je huis, omdat dat niet is waar je echt blij van wordt, en het uitstellen van iets dat je leven kan veranderen. Kortom gooi al je excuses overboord en ga aan de slag.
Gemakkelijker gezegd dan gedaan zou je denken, maar wat is het dat je echt tegenhoudt? Voor sommigen van ons is het de angst om te falen. Voor anderen is het een gebrek aan vertrouwen. Misschien weet je gewoon niet waar je moet beginnen of denk je dat je niet over de vereiste vaardigheden beschikt.
Laat dit je niet weerhouden. Vertrouwen kan worden opgebouwd, vaardigheden kunnen worden aangeleerd en angst kan worden overwonnen. Als je weet wat je tegenhoudt, kun je uitzoeken wat je nodig bent om toch over te gaan tot actie.
Je hoeft deze problemen ook niet alleen aan te pakken. Zoek mensen die je kunnen helpen vaardigheden eigen te maken en breng meer tijd door met mensen die je zelfvertrouwen geven.
Verdeel je doel in hanteerbare stappen en neem ze één voor één. Je hoeft niet alles in één keer te doen, maar je moet wel een start maken als je uiteindelijk iets wilt bereiken. Vermijd afleiding. We laten ons vaak door allerlei dingen afleiden van wat we echt willen of wat we zouden moeten doen. Soms komt dit omdat we niet echt genieten van wat we te doen hebben. Soms is het omdat we gewoon op zoek zijn naar excuses om niet te beginnen met iets groots.
Het is heel gemakkelijk om anderen in de weg te laten lopen van wat je echt wilt. Je laten  beïnvloeden door je vrienden, ouders, partners of kinderen. Natuurlijk moet je rekening houden met anderen, maar je moet jezelf ook voorop kunnen zetten. Vertel wat je gaat doen en welke keuzes je wilt maken, waarschijnlijk ondersteunen deze mensen je zelfs.  
Word je eigen verkooptijger, overtuig jezelf waarom jij mag investeren in jezelf. Focus op de redenen waarom je iets wel zou moeten doen in plaats van te focussen op alle redenen waarom je het niet moet doen.
Herken bij jezelf de excuses die je maakt om niet te beginnen. En weet dan dat bij alles waar je vandaag wel aan begint je morgen een stap dichterbij je doel bent.
Zoek een maatje, een klankbord, waar je je acties, je doelen en je ideeën mee deelt. En nog beter vraag aan die persoon of hij/zij je verantwoordelijk wil houden, af en toe een zetje wil geven. Misschien hebben jullie wel dezelfde doelstellingen.
Kort om: A year from now you will wish you had started today.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.