Ondernemerschap anno 2019

Ondernemerschap anno 2019

Het ondernemerschap is aan het veranderen. Daar waar je vroeger goed nadacht over “een eigen bedrijf” en je alle risico’s afwoog tegen de voordelen. Is het nu de ondernemer die zichzelf voortdurend wil herontdekken die groei gaat laten zien.
Meegaan met de technologie, duurzaam, groen, “NU” en platforms dat zijn de woorden van het ondernemerschap anno 2019.

‘Straks’ is een woord wat je beter kunt skippen in je vocabulaire. NU is wat de klant wil, sneller en real-time. Online bestellen is niet meer een catalogus op het internet, maar online bestellen betekend nu order invoeren en morgen in huis willen hebben. Via appjes real time dingen kunnen waarnemen.

De echte entrepreneur onderscheidt zich van de ondernemer niet meer op basis van kennis maar op daadkracht. In plaats van dingen uitzoeken, wachten, doorlezen en in gaan schatten wat de gevolgen of de kansen zouden kunnen zijn, zie je de entrepreneur ergens instappen, aan de slag gaan en het gewoon doen. NU, want wachten op kansen betekend dat je te laat bent!

IN HET DIEPE SPRINGEN WANT IN HET ONDIEPE SPRINGEN DOET PIJN!

Meegaan op de golven en niet meer denken in hokjes. De gemiddelde klant bestaat niet meer. Klanten zijn door het internet vaak zelf al de product expert en als ondernemer moet je kijken hoe je jezelf kunt onderscheiden. Flexibiliteit, duurzaamheid preventieve gezondheid en sociaal ondernemerschap zijn daarbij key!

De nieuwe structuren van de platforms zoals Facebook, Uber en Airbnb laten zien dat velen van ons de mogelijkheid krijgen om te ondernemen en diensten of goederen naar de markt te brengen. De zoektocht van de consument begint steeds vaker vanuit zo’n platform. Wil je die consument bereiken, dan heb je als ondernemer eigenlijk alleen maar de keuze een eigen platform te starten en dat ook aan anderen aan te bieden. Of je sluit je aan bij een of meerdere bestaande platforms. Ondernemers die hier handig op inspelen kunnen hier voordeel uit halen.
Het gaat er steeds meer om op de juiste en slimme wijze nieuwe, waarde toevoegende verbindingen te leggen.
Door platforms ontstaan nieuwe kansen, ook voor die persoon die wil gaan ondernemen maar zich graag aansluit bij een groter geheel. Met passie aan de slag willen en meegenomen willen worden op de golven van het ondernemen van NU.
Platform economie combineren met sociaal ondernemerschap en preventieve gezondheid met de nieuwste technologieën is waar wij ons binnen Energiek Ondernemen mee bezig houden. Ondernemen anno 2019.

Wil je meer weten over ons, ons platform en onze manier van ondernemen neem dan contact met ons op.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.