Zomer Tips

De zomer is weer officieel begonnen. En hoewel het weer in Nederland grillig blijft, met hittegolven en koudere dagen, maken we ons op voor de vakantie periode. Veel bedrijven functioneren op een lager pitje gedurende de zomer. Projecten worden afgerond en ook al wil jij wel verder, je klanten zijn op vakantie. In plaats van hierdoor in de put te raken, kun je ook profiteren van de tijd die vrij komt en immers niet iedereen is op vakantie. Bedenk dat die tijd die vrij komt niet alleen voor jou geldt maar ook voor de klant die al terug is, nog moet gaan of je partners in je bedrijfstak en nieuwe prospects. Kortom hieronder een aantal activiteiten die je ondanks de vakantie kunnen helpen bij het bouwen van je business.

 


1. Neem zelf even gas terug, ga even weg.
Ook jij hebt het nodig om je batterijen op te laden. Kijk eens vanuit een ander perspectief naar je bedrijf.
2. Lees een geweldig businessboek
Kies een boek dat je al een tijdje wilde lezen, mensen om je heen hebben het al meerdere keren genoemd. Maar ja geen tijd, geen tijd! Nu is de tijd om eens lekker te gaan lezen en dat helpt je business weer te groeien.
3. Tijd voor de grote schoonmaak.
Fris je website en marketingmateriaal op. Bekijk je website eens goed wat kun je verbeteren. Soms zijn het kleine dingen. Heb je de juiste brochures nog of is dit het tijdstip om daar in alle rust eens voor te gaan zitten?
4. Update je Social media biografie en profielen
Fris je boodschap op en update je profiel informatie op LinkedIn, Instagram en Facebook. Zijn je foto’s nog up to date. En je teksten? Kloppen je jaartallen nog in teksten etc.?
5. Ruim de rommel op
Heerlijk eens even alles weer ordenen, zodat je straks alles weer kunt vinden. Gooi lekker dingen weg en ga ook eens door je e-mails. Dit is het moment om je bestand in relevante mappen te stoppen.
6. Blaas je contacten nieuw leven in.
Zoals ik al schreef niet iedereen is de hele zomer weg. En ook zij hebben meer tijd en ruimte. Met een beetje geluk is het lekker weer voor een terrasje. Neem de tijd om weer contact te leggen met oude klanten en prospects.
7. Vraag om testimonials
Neem contact op met al je klanten met wie je in de afgelopen zes maanden hebt gewerkt en vraag hen om testimonials. Zorg dat je ze in geschreven vorm krijgt om op je website te kunnen plaatsen en vraag om recommendations op LinkedIn.
8. Herzie je doelen, targets en ambities
Gebruik deze tijd om je strategie in termen van business richting, marketing plan en zakelijke doelen voor de rest van het jaar, te plannen. Ga eens na wat er werkte, wat verbeterd moet worden en wat je nu gaat doen.
9. Bedenk een zomer actie.
Last but not least, bedenk iets leuks. Simpel wat je kunt aanbieden. Een actie waar je na de zomer de follow up aan kunt doen. Inschrijven op een nieuwsbrief, korting op een product. Misschien wel een leuke challenge.

Wij wensen iedereen een mooie zomer. Relax en wees productief!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Silvia
2 jaar geleden

Dank je voor de overzichtelijke reeks tips. Een aantal ga ik zeker benutten!

Mieke
2 jaar geleden

Bedankt voor deze goede tips. Daar moet ik inderdaad weer eens mee aan de slag